Fluid Framework

Nieuwe Microsoft technologie

Op Ignite 2019 heeft Microsoft de openbare preview van Microsoft Fluid Framework aangekondigd, deze nieuwe technologie en verzameling zijn specifiek ontworpen om samenwerking naadloos te maken door de barrières tussen apps af te breken. Dat belooft dus wat…

Samenwerken met componenten en werkruimten van Fluidin Outlook en Office.com: Fluid Framework heeft als missie om werk flexibeler en gerichter te maken. Met de eerste Fluid Framework-integraties in Microsoft 365, binnenkort beschikbaar voor Outlook en Office.com, kun je samenwerken aan dynamische content en verbonden componenten creëren die tegelijkertijd en naadloos gedeeld kunnen worden in verschillende apps. Tabellen, grafieken en takenlijsten kunnen eenvoudig worden ingevoegd in de webversie van Outlook, zodat je verkoopcijfers, projecttaken en rapporten altijd up-to-date zijn. Je kunt Fluid-werkruimten maken en beheren binnen Office.com, zoals in de activiteitsfeed voor documenten, de lijst Aanbevolen en @vermeldingen. Je kunt ze ook zoeken op Office.com. En omdat Fluid Framework-componenten licht zijn, kunnen ze onmiddellijk bewerkt worden voor snel en flexibel werk. Deze functies worden in de komende maanden beschikbaar voor wie een Microsoft 365-bedrijfslicentie heeft.

Gebruik de belangrijke infrastructuur van Fluid Framework, dat nu open source is, in je apps. Het webgebaseerde framework van Fluid kan gebruikt worden om je apps direct geschikt te maken voor samenwerking. Het omvat gegevensstructuren die synchroniseren met lage latentie en een relayservice om eindpunten te verbinden. Door je statische gegevensstructuren te vervangen door Fluid-gegevensstructuren, gaat je app onmiddellijk samenwerking in realtime ondersteunen.

Enkel dankzij een diverse, open en levendige community is het mogelijk om alle mogelijkheden van Fluid Framework te ontdekken. Daarom maakt Microsoft Fluid Framework open source, zodat ontwikkelaars en ontwerpers de cruciale infrastructuur van Fluid Framework kunnen gebruiken in hun eigen apps. Samen met de release van aanvullende documentatie en tools voor ontwikkelaars vormt dit een uitnodiging voor ontwikkelaars om samen te werken met Microsoft aan de bouw en release van Fluid Framework.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter